torstai 27. lokakuuta 2016

Kiinalaista kanaa ja sipulia

Tätä reseptiä olen kehitellyt jo muutaman vuoden makustellen paikallisen kiinalaisen ravintolan kanaa ja sipulia pyrkien mahdollisimman lähelle alkuperäistä.

Tämä on meidän talossa hyvin tavallista arkiruokaa. Kastike sopii muihinkin ainesosiin ja siihen voi lisätä vaikka valkosipulia tai chiliä fiiliksen mukaan.

Kastikkeesta voi tehdä esim. valkosipuliporsasta, kanaa ja parsakaalia, tai kanaa ja cashew-pähkinöitä muita ainesosia vaihtamalla.


Kanaa ja sipulia

1 pkt   broilerin paistisuikaleita
1         porkkana
2         sipulia
           rypsiöljyä paistamiseen

Kastike
4 dl     kylmää vettä
0,5 dl  soijakastiketta (aroi)
2 tl      maissitärkkelystä
1 rkl    seesamiöljyä

Pilko porkkanat tikuiksi ja sipulit isohkoiksi lohkoiksi.
Ruskista broileri tilkassa öljyä.
Sekoita vesi, soijakastike ja maissitärkkelys keskenään.
Lisää kasvikset broilereihin (tässä vaiheessa voi lisätä valinnaiset valkosipulit, chilit jne.)
Kuullota kasviksia pari minuuttia, napakkuus saa säilyä.
Sekoita kastike vielä tasaiseksi ja kaada ruokaan.
Sekoittele, kunnes kastike kiehahtaa ja suurustuu.
Maista ja lisää tarvittaessa suolaa.
Tarjoile basmatiriisin kanssa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti