tiistai 25. lokakuuta 2016

Kinkkupiirakka kaikkiin tilanteisiin

Tämä resepti on kulkenut mukanani jo ainakin vuosikymmenen. Epäilen saaneeni alkuperäisen reseptin äidiltäni ja se on muokkautunut vuosien myötä tälläiseksi.

Kinkkupiirakka on kätevä suolapala juhliin ja mukava lounas salaatin kanssa. Pohja ja kuorrute sopivat kaikkeen, joten täytteitä voi varioida loputtomasti. Hyviä yhdistelmiä ovat mm. purkillinen suolasieniä ja pieneksi pilkottu purjo. Kasvisversiona toimii hyvin feta-paprika.

Usein teen juhliin näitä useamman, jolloin hankin erivärisiä paprikoita ja sekoitan niitä jokaiseen piirakkaan, tulee kivasti väriä.


Kinkkupiirakka

Pohja


3 dl                vehnäjauhoja
100g              voita, tai margariinia
3 rkl               vettä


Täyte
1                    paprika (ei vihreä, muut käy)
1 pss              kinkkukuutioita
1 prk              kermaviiliä
1                    kananmuna
150g              juustoraastetta
                      suolaa
                      mustapippuria

Valmistus:

Hienonna paloiteltu, hieman pehmeä rasva ja jauhot käsin ryynimäiseksi massaksi. Lisää vesi ja painele taikina palloksi. Nosta kulho 30 min. kylmään.

Painele taikina vuokaan ja pistele haarukalla. Esipaista 225 °C uunin alaosassa 10 min.

Pese ja pilko paprikat, täytä pohja paprikoilla ja kinkkukuutioilla.

Sekoita täytteen loput aineet ja kuorruta piirakka seoksella.

Paista 200 °C n. 30 min.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti