lauantai 22. lokakuuta 2016

Kanakeitto kolmella tapaa

Pidän broilerista ja usein sitä onkin jossain muodossa kaapissa. Kanakeitto onkin hyvin yleinen ruoka meidän perheessämme ja tässä kolme vaihtoehtoista reseptiä.


Mumman kanakeitto

1 pkt broilerin filesuikaleita
1       punainen paprika
500g perunoita
1       porkkana
1       sipuli
         kasvisliemikuutio
         mustapippuria
         kuivattua tai tuoretta punaista chiliä
         suolaa
         rypsiöljyä
         vettä

Kuori perunat ja porkkana, pilko kaikki vihannekset (laiska äiti voi myös vaihtaa porkkanan ja sipulin keittojuurespakasteeseen). Perunat isommiksi ja muut n. sentin kuutioiksi.
Paista broilerisuikaleita kattilassa, kunnes ne vähän ruskistuvat.
Lisää joukkoon kasvikset ja vettä kunnes suurin osa kasviksista peittyy.
Lisää kasvisliemikuutio, anna kiehua n. 15 min, kunnes perunat pehmenevät.
Maista ja lisää oman maun mukaan chiliä, mustapippuria ja suolaa.


Pekoni-broilerikeitto

1 pkt  pekonia
1 pkt  broilerin paistisuikaleita
1 iso  purjo
1        valkosipulin kynsi
1 dl    tummaa minispagettia
          vettä
          kasvisliemikuutio
          mustapippuria
          suolaa

Pilko pekoni pieneksi (avaa paketti ja leikkaa paketin päällä veitsellä n. sentin siivuja, ei tähän leikkuulautaa tarvita). Tähän riittäisi varmasti kaksikin siivua pekonia, mutta itse en pidä vajaista pakkauksista jääkaapissa.
Paista pekonia kattilassa puulastalla sekoitellen, samalla irrotellen siivuja toisistaan.
Kun pekonit alkavat ruskistua lisää broilerisuikaleet. Ruskista välillä sekoitellen.
Pilko purjon valkoinen osa renkaiksi. Halkaise vaaleanvihreät osat pituussuunnassa ja pese kunnolla, purjon lehtien väliin jää helposti multaa. Pilko myös vaaleanvihreät osat ohueksi suikaleeksi.
Raasta valkosipulinkynsi (itse käytän pientä käsiraastinta, voit tietysti myös pilkkoa, tai murskata, mutta omasta mielestäni pikkuraastin on kätevin).
Lisää purjot ja valkosipulinkynsi kattilaan broilerin seuraksi. Kuullota hetki.
Lisää vettä kunnes ainekset peittyvät, lisää kasvisliemikuutio.
Keitä muutama minuutti, kunnes purjot alkavat pehmetä.
Lisää rouhaisu mustapippuria ja  minispagetit.
Keitä spagettipakkauksen mukainen aika n. 8 min.
Maista ja lisää maun mukaan suolaa ja mustapippuria.


Aasialainen kanapullakeitto

Pullat
1 pkt   broilerin filejauhelihaa
            korianteria (kuivattua n. 1rkl tai tuoretta n. puoli nippua pieneksi pilkottuna)
1 rkl    seesamiöljyä
1 tl      suolaa
1         valkosipulin kynsi raastettuna

Sekoita ainekset tasaiseksi massaksi ja jätä odottamaan.

Keitto
1          punainen paprika
1          sipuli
3          valkosipulin kynttä
1          porkkana
            tuoretta inkivääriä n. peukalon kokoinen pala.
1 rkl     soijakastiketta
            kasvisliemikuutio
            vettä
1 levy  riisinuudeleita
            mustapippuria
            suolaa
            muutama tippa miriniä (jos on, ei tarvi tätä varten hankkia)

Kuori porkkana ja sipuli. Pilko kasvikset suikaleiksi.
Raasta valkosipulinkynnet ja inkivääri pienellä raastimella (inkivääri on muuten helppo kuoria lusikalla)
Laita kasvikset kattilaan ja lisää reilusti vettä, liemikuutio, soijakastike ja mirin.
Kun keitto alkaa poreilla pyörittele kanapullataikinasta pieniä pyöryköitä ja tiputa ne suoraan liemeen keittymään.
Lisää riisinuudelit ja keitä vielä n. 5 min.
Tarkista kanapullien kypsyys halkaisemalla yksi.
Maista ja lisää maun mukaan mustapippuria ja suolaa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti