Mieheni oli bongannut Helsingin Sanomista Porkkalan, eli vegaanisen kylmäsavulohen reseptin ja tahtoi välttämättä, että kokeilen.
Lukaisin reseptin läpi ja totesin, että minähän en noin paljon vaivaa suostu näkemaan ja kehittelin oman reseptin. Alkuperäistä en ole maistanut, mutta näin minä sen tein.
Porkkala
4 isoa porkkanaa
1 litra vettä
2 rkl savusuolaa
1 rkl karkeaa merisuolaa
2 rkl sokeria
Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi lastuiksi kuorimaveitsellä tai mandoliinilla.
Kiehauta vesi, suolat ja sokeri kattilassa. Lisää porkkanat ja ota kattila pois levyltä.
Anna porkkanoiden maustua noin 10 minuuttia.
Valuta porkkanat ja huuhtele nopeasti kylmällä vedellä.Taputtele porkkanat kuivaksi talouspaperilla.
Pika-Porkkala on valmis. Tarjoile kylmäsavulohen tapaan vaikkapa saaristolaisleivällä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti